Уште во март/април случајно ја ѕирнав европската турнеја на Фу Фајтерс, каде најавени беа концертите во Прага и на фестивалот Pukkelpop во Белгија... се зафатив да барам превоз до Прага, но во моментов е најнедостапен град во централна Европа - Czech airlines ги укинаа летовите до Скопје, Malev банкротираше во февруари, Austrian преку Виена има скапи карти, а со автобус/воз ќе изгубев премногу денови од одморот...

И тогаш, објавија дека ќе настапат во вилата Манин, во Кодроипо, Италија. Прв пат слушнав за местово, па морав да го изгуглам... и кога видов дека се наоѓа на еден саат возење од Венеција до каде имаме летови со WizzAir, збеснавме со Ивана со која баравме опции за Прага! Муабет по муабет, возбуда по возбуда, екипата на љубителки на Дејв Грол се зголеми на 5 женски на италијански road trip.

Нивата со киви каде што паркиравме пред концертот
во маичките што ги направивме како прави обожавателки :)

Возбудите околу концертот и секојдневните случувања може да ги прочитате на блогот на Јована, а јас, иако месец дена подоцна, ќе ве охрабрам со детали околу патувањето да направите ваков потег доколку имате желба на кратко да ја посетите северна Италија :)

Фу Фајтерс на сцената во Вила Манин


.